Георги Христов и Венцислав Върбанов Снимка: Булфото
fallback

Софийският градски съд пусна без мярка за неотклонение и тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, предаде БНТ.

Според съда няма обосновано предположение, че са извършили престъплението, за което са обвинявани. Задържаните по случая бяха Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов. Прокуратурата искаше постоянен арест и за тримата.

Съдебното заседание по мерките им за неотклонение се проведе в МВР болница, където е настанен Методиев, тъй като е бил в прединфарктно състояние с максимални стойности на кръвното му налягане. Снощи Георги Христов също е бил приет в МВР болница с хипертонична криза.

Адвокатът на Христов - Николай Хаджигенов, заяви, че прокуратурата не разполага с нито едно доказателство, че тримата са се опитали да убият Пеевски.

Той добави, че в постановлението за привличането им като обвиняеми няма нито конкретна дата, нито час, в който да е извършен опитът, нито са посочени мотивите за него, а единствено, че е извършено през май. 

Той добави, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства, но по думите му "някакви хора си говорят и споменават Делян Пеевски".

Решението на съда може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 9 години

Поредния лош сценарий на сценариста от сараите. Поредната турска сапунка за ограничени хора.

36

Оп, саааа

преди 9 години

Някой уж искал да убие бившия шеф на данс.

35

Хахаха

преди 9 години

Време е да се заколи свинята! А турците уж свинско не ядат?

fallback