Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на гръцкия студент, който прегази 16-годишно момиче на спирка в Пловдив на 19 май т.г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

За водача на спортния автомобил „Нисан” Христос Боскус са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред.

Към момента по делото му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Още по темата
16-годишната Катерина Матеева бе пометена от неговия автомобил, който се вряза в автобусна спирка след удар с друг автомобил. В момента на произшествието гръкът кара спортния си "Нисан" с превишена скорост. Когато навлиза в кръстовището на ул. "Победа", друг водач - Васил К., идва в отсрещното платно с "Мерцедес". Той отнема предимството на "Нисан"-а, предприема ляв завой и автомобилите се удрят. Тогава Боскус губи контрол над колата и блъска момичето на спирката.

Образуваното досъдебно производство е за причинена по непредпазливост средна телесна повреда в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация. Към настоящия момент по делото са разпитани общо седем свидетели - очевидци, включително водачът на "Мерцедес"-а и съпругата му.

Предстои установяването на очевидци на произшествието и разпитите им в качеството на свидетели.

По делото е назначена съдебна автотехническа експертиза, чието заключение не е депозирано по делото към настоящия момент. Тази експертиза е назначена с цел да се получи експертно мнение относно механизма на пътно-транспортното произшествие и причините за възникването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase