Лазар Колев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Лазар Колев е осъден на доживотен затвор без право на замяна за смъртта на сестрите Белнейски, реши  Върховният касационен съд.

Присъдата е окончателна.

Oще по темата
През юни миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди за втори път присъдата, с която на подсъдимия Лазар Колев бе наложено наказание „доживотен затвор без замяна“.

Колев е осъден за това, че на 28 януари 2006 година, за да прикрие изнасилване и блудство, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост е убил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Той беше осъден да заплати на родителите на сестрите обезщетение за претъпени морални вреди общо в размер на 400 000 лв.

Пловдивският апелативен съд единствено прие, че не е налице квалифициращият признак убийството да е извършено по особено мъчителен начин.

Върховният съд обаче не е съгласен и отмени това решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 10 години

До 40Обикновено, когато правиш секс с жена и не използваш презерватив твое ДНК остава във влагаището й без да си я изнасилил.А, когато на някого е заплатено или по друг начин е принуден да се прави на виновен, той започва от началото да се прави на виновен и да доказва, че е. А по принцип един човек е малко трудно да изнасили и убие двама. А и да ги пренася по разни баири и да прикрива следи. Така, че замисли се дали изобщо има нещо общо. И вземи прочети малко за случая-не беше отдавна.

34

До 37

преди 10 години

Еми сам прецени дали е виновен, неговата ДНК във влагалището на едно от момичетата. На другия ден не се е явил на работа, обадил се и казал, че напуска, освен това в деня след убийството е продал и колата си, като я е дал на половин, цена защото казал на купувача, че е на зор и му трябвали пари. Освен това накарал приятелката си да каже ако я питат, че през деня /по време на убийството/ е бил с нея. И всичко това във време, което още никой не знаеше къде са сестрите и ги издирваха.

33

Петър

преди 10 години

Тази присъда трябваше от много отдавна да приключи с до животна присъда,Толкова много години се връщаше и се връщаше това дело,Колко много експертизи и ексумация се извършваха напразно само и само Лазар Колев да утърве тази присъда и да го пуснат на вън,Там му е мястото,Много е жалко че държавата ще го хрантути до като е жив,Защо ли премахнаха Смъртната присъда,Трябваше да го види народа как да виси на въжето ,

fallback