Стефанка Савова. Снимка: архив Булфото
fallback

Делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец беше прекратено от състав на Великотърновския окръжен съд днес.

Съдът потвърди като законосъобразни мотивите на Районния съд в Горна Оряховица, че 76-годишната Стефанка Савова не е обществено опасна и няма психически отклонения.

Oще по темата
Делото срещу нея беше заведено, след като на 14 март т.г. синът й Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахи, с които от две години тормозел децата от близкото училище. Мъжът откри огън по командосите, уби един и рани други трима.

Обвинителите искаха майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков да бъде освидетелствана, за да се установи може ли да дава показания по воденото срещу сина й разследване за убийство на спецполицай.

В хода на делото днес стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Стефанка Савова, майка на 53-годишния Савов.

Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване, с което приключват всички дела срещу майката на лясковския стрелец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 10 години

Пази ме Боже от полиция и закон в България.

26

Анонимен

преди 10 години

До АнонименАз освен скапани оплицаи да застелват деца в България други по малко си спомням,ама полицаите ги помня.Имаше такива случаи.

25

Анонимен

преди 10 години

До АнонименДа верно спомням си перспективния млад футболист Стойко Сакалиев беше надупчен от някакъв *** песионет с пищов ходещ по улиците.Сигурно и на български се подписва с грешки ,ама нали е наше момче от гнусната БНА да му дадем пищовче.

fallback