Снимка: архив, Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров е извикал на съвещание в прокуратурата всички, работили по делата за палежите на  автомобилите на журналистката от bTV Генка Шикерова и по взрива на колата на Сашо Диков от 2011 г.

Неприятно е, че МВР и прокуратурата се явяват само регистратори на подобен тип престъпления, коментира Цацаров и допълни, че ако ще се продължава така, "в тая страна за тая цел има статистически институт".

Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори, каза Цацаров.

Oще по темата
В нощта срещу сряда автомобил на Генка Шикерова отново беше опожарен, след като това се случи и през септември миналата година. Извършителите не са разкрити, не са ясни и мотивите им.

По случаите с палежите на съвещанието ще се преценява адекватни ли са били действията на разследващите и направено ли е всичко необходимо, както и налице ли са предпоставки за спирането им, разясни Цацаров и декларира, че ще има "пълно наблюдение на делата". 

В прокуратурата е извикан и окръжният прокурор на Враца по случая с кмета на село Галиче Ценко Чоков, след като в медиите се появиха репортажи, че синът му и негова компания всявали страх с побои и заплахи.

Прокуратурата не се чувства обидена заради това, че издигнатият от нея кандидат за главен съдебен инспектор Атанас Гебрев не е номиниран за надпреварата в парламента. По-важно е да има избран кандидат, изтъкна Цацаров.

Миналата седмица прокуратурата е внесла отново в съда върнатия преди време обвинителен акт за незаконно напечатаните бюлетини в Костинброд, съобщи още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

маги

преди 10 години

еееееееи а като палят колите на обикновенните хора тогава какво/ спането е позволено нали! а за Генка да се с ъбудят! ама ха, пак си показвате мръсните ризи!

30

Нямам думи...

преди 10 години

Освен интересите на редовите зрители, които й се обаждат в ефир да споделят свои наболели проблеми в ефир, а тя ги изключва или иронизира най-безочливо, ако се жалват от някоя държавна институция или съсловие, чиито интереси бтв не иска да засегне! А сега й запалиха колата и всички се сетиха, че в България има престъпност и посегателство над личността....Не й съчувствам!

29

Нямам думи...

преди 10 години

Точно с този инцидент, преекспониран до безобразие в медиите, се набиват на очи двойните стандарти в България! За силните на деня, известните, вниманието и помощта са безгранични. За обикновените хора - няма такова - да се оправят както могат. Подпалиха колата на един посредствен, но властоудобен журналист в бтв -Г. Шикерова и веднага се квалифицира като акт на посегателство на свободата на словото!? И чии интереси може да засегне тя? Освен на

fallback