Архив: Булфото
fallback

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Търговищкия окръжен съд иск за отнемане на имущество на Росен Йорданов на стойност 1.022 млн.лв., съобщиха от институцията.

Йорданов е по-известен като Юзеир Юзеиров и с опита си заедно с брат си Али да учреди у нас мюсюлманската партия "Отоман".

Oще по темата
С внасянето на иска в съда комисията изпълнява законовото изискване за започване на съдебна процедура по отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, до 3 месеца след постановяването на обезпечението.

От Йорданов предстои да бъде отнета собственост на стойност 1.022 млн. лв., предимно земеделска земя от над 1000 дка на територията на община Попово и на съседната област Велико Търново. Това са над 200 имота, които в по-голямата си част са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик.

През януари КОНПИ запорира имущество за над 600 хил. лв. на Росен Йорданов. Проверката срещу него е започнала в началото на 2013 г. след получено уведомление, че Йорданов е осъден за недекларирани доходи и неплатени данъци за 2008 г. за близо 90 хил. лв. 

Установеното от инспекторите на комисията разминаване между доходите на Йорданов и придобитото от него имущество за последните 10 години е над 1 млн. лв. През януари комисията съобщи още, че са установени множество преводи в евро на средства в банкови сметки, без да има декларирани доходи.

Това е първото дело за отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Юзеир Юзеиров бе задържан през 2010 и 2011 година в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

След опита да се учреди "Отоман" през 2010 г. двамата братя бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство. Юзеиров се прочу и с опита си да издигне паметник на незнайния турски воин в село Славяново, който властите събориха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

не разумни народе

преди 10 години

Като цяло Българските мюсулмани са доста прости,необразовани,неквалифицирани и манипулирани.Те лесно се подават на внушенията че всеки мисюлманин е Турчин.По тази логика всеки християнин е Българин,тоест всеки Руснак,Грък,Французин,Италиянец и др.Това е пълна глупост.Но неукия лесно се манипулира.За мен Българските мюсулмани са ислямизирани насилствено Българи.Много от тях са си чисти славяни със руси очи и светли коси.Ако някой от тях отидот в анадола да видят Турците какви са там ще ме разбере

15

OSMAN

преди 10 години

До ОбективенABE LEVSKI SI E PREDATEL VE MOM4E KAKVO SE NADIHVASH

14

Анонимен

преди 10 години

Добре звучи, но да видим продължението на историята

fallback