Снимка: Булфото
fallback

Окръжният съд в Разград наложи три години лишаване от свобода условно с пет годишен изпитателен срок на хирурга от Търговище д-р Добрин Папуров. Подсъдимият бе лишен и от правото да упражнява дейност като управител на лечебно заведение за срок от две години. Наложено му бе и наказание - конфискация на 1/2 идеална част от недвижим имот - гараж.

Д-р Папуров бе признат за виновен в това, че в периода от февруари 2005 г. до декември 2006 г. е получил без правно основание от бюджета на Здравната каса средства в размер на 194 50 лева, като е използвал документи с невярно съдържание.

Второто обвинение е, че в периода от 30 март 2006 г. до 29 март 2007 г. е избегнал плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 88 939 лв., като попълнил данъчна декларация с невярно съдържание в качеството си на управител на Медицински център "Солигена" и Хирургическа болница "Папуров".

Подсъдимият бе осъден да заплати на Националната здравноосигурителна каса 194 250 лева обезщетение за причинени имуществени вреди от престъплението, както и 25 793 лева на Министерството на финансите.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Процесът срещу д-р Добрин Папуров се гледа в Разград заради отводи на магистратите от Търговище. Обвинителният акт срещу хирурга бе над 300 страници, като призованите по делото свидетели бяха също на 300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Райчинов

преди 9 години

И този ДОКТОР е "председател" на БЛС Търговище. Лицето на лекарите, които ще учи младите такива на МОРАЛ и професионална етика. Предлагам да го издигнем за Председател на БЛС България!!!

19

Анонимен

преди 10 години

това са същите другари доктори от едно време, достойни доносници на партията продължават да си крадат и да имат болници

18

свински черва

преди 10 години

Мая Манолова носила подписката за освобождаването на ГалевиЕ, какво се чудим толковаЯсно къде ще отиват парите за здравеопазване при тая власт

fallback