Грозната сцена се разигра пред паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Войниците, които през декември м.г. поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са осъдени на пробация, съобщи за "Фокус" Ангел Узунов, говорител на Военно-окръжна прокуратура Пловдив.

В обвинителния акт е написано, че на 8 декември 2013 г., около 04.30 часа сутринта, редник Моско Пънгов и цивилният служител в армията Мустафа Бекташ, и двамата от 61-ва Стрямска механизирана бригада, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - уринирали зад паметника на българските възрожденци и дарители.

Още по темата

На направената им забележка за това от Ивайло Пръмов, Пънгов го нарекъл "гяур", след което пререканието преминало в сбиване, а двамата военнослужещи причинили две леки телесни повреди на Пръмов.

На редник Моско Пънгов днес магистратите наложиха наказание пробация – задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото – 200 часа.

На редник Мустафа Бекташ са наложени същите мерки, като първите две - регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител са за срок от 1 година, а третата - безвъзмезден труд в полза на обществото, е с времетраене 100 часа.

Уважен е и гражданският иск на пострадалия Ивайло Пръмов, в размер на 3000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase