Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” двама младежи, обвинени в опит за отвличане с цел получаване на откуп в размер на 750 хиляди лева.

Те са се готвили да похитят жена, която била близък сътрудник на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Наско Райфъла, твърдят от прокуратурата.  

"Нямам сътрудничка, а имаше опит за похищение над жена ми и двете ми близначета”, заяви пред Dnes.bg бизнесменът Наско Райфъла. Той е видял с очите си как в продължение на няколко седмици следят семейството му. 

Похитителите са следили жертвата повече от един месец. Първоначално в ареста са попаднали петима души, като само за трима от тях било потвърдено, че участват в престъпната схема. Единият от тях самоволно се е отказал от участие в замисленото престъпление и е съдействал активно на разследването.

В ареста остават 26-годишният Живко Гайдаров и 21-годишният Ангел Малинин.

„Обвинението е за приготовление към отвличане и извършени кражби, те са извършвали и кражби на гориво и номера на коли, докато са подготвяли престъплението”, заяви пред журналисти наблюдаващият прокурор Христо Анчев. 

Съдът прецени, че двамата са опасни за обществото и могат да извършат друго престъпление. 

Мярката за неотклонение се разгледа при закрити врата заради използваните СРС-та. Младежите са ниски на ръст и с привидно слабо телосложение. В залата те скриха лицата си с помощта на качулки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase