Снимка, архив: Булфото
fallback

Разбиха престъпна група, която подготвяла отвличането на сътрудничка на пловдивски бизнесмен. Организаторите на похищението се готвели да поискат откуп от 750 хиляди лева, съобщава БНР.

Задържани са двама души, а други трима са разпитани като свидетели.

Подготовката за отвличането е продължила няколко месеца - от септември до януари тази година. Първоначално са били арестувани петима души, за трима от които е било сигурно, че са подготвяли нападението, следейки пловдивския бизнесмен и сътрудничката му.

Oще по темата
Единият от тях сам се е отказал от участие в замисленото престъпление и е съдействал активно на разследването. Така криминалистите са достигнали до 4 адреса във Варна и Костенец. Иззет е автомобил, с който е било планирано да бъде извършено отвличането, пистолет и патрони, "свински опашки" за обездвижване на жертвата.

Двамата задържани - единият на 26 години от Гълъбово, а другият на 21 години от Костенец, са се снабдили и с маски за лице, и с електрошокова палка.Те са задържани за 72 часа.

Утре спрямо тях в Пловдивския окръжен съд ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Двамата са направили самопризнания. Те са осъждани няколкократно за кражби. Спрямо единия и в момента се води разследване за извършен грабеж.

За период от три години – от 2007 до 2009 година, в страната станаха десет показни отвличания на бизнесмени и техни роднини. Престъпниците искаха откупи от близките на отвлечените в размер от по няколкостотин хиляди лева. За отвличанията беше задържана група от около 25 души, наречена "Наглите". Въпреки разкритията и присъдите все още остават неизвестни организаторите, които стояха зад тези отвличания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Чиновник

преди 10 години

И откъде- накъде полицията се занимава да пази престъпниците от други престъпници? В България "бизнесмен" и "престъпник" са две абсолютно еднакви понятия.

17

Анонимен

преди 10 години

Сътрудничката на пловдивския бизнесмен би трябвало да е по-скоро негова метреса...

16

Анонимен

преди 10 години

До АнонименДо 15Да...и върнаха държавата на народа.

fallback