Снимка: Булфото

В атентата на летище Сарафово край Бургас е участвало пряко и трето лице освен двамата, установени досега, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му третото лице не е било известно досега.

Обвинител №1 допълни, че е изпратена нова съдебна поръчка.

"Това не означава, че внасянето на обвинителния акт се отлага за неопределен период от време, напротив, това означава, че ще ни е необходимо още малко време. Ще разполагаме с далеч повече доказателства. Досега бяха установени две лица, вече са три", посочи Цацаров.

Той отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата, които да бъдат предадени на България, за да бъдат съдени тук.

Още по темата
"Нямаме отговори, но имаме направено запитване по съответния ред”, посочи Цацаров.

Както Dnes.bg писа, още през юли МВР съобщи, че са идентифицирани двамата души, за които се предполага, че са свързани с атентата срещу автобуса с израелски туристи на летището в Бургас.

Това са Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein Hussein), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El Hajj Hassan), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин, съобщи тогава МВР.

При пребиваването си в България те са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah Jameson, Jacque Philippe Martin и Ralph William Rico, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности, смятат разследващите.

През септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че обвинителен акт за атентата в Сарафово вероятно ще бъде внесен до края на март 2014 година.

При атентата в Бургас на 18 юли 2012 г. беше взривен автобус с израелски туристи. Загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса. Над 30 души бяха ранени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase