Снимка: архив, БулФото

Двама души са задържани за убийството на 85-годишната Надежда Куцкова в новогодишната нощ в София.
Задържаните Станислав Маламов и Велик Корчев са 26-годишни и са криминално проявени за разпространение на наркотици, кражби и грабежи, съобщи директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, жертвата е свекърва на съдийката Нели Куцкова. Възрастната жена е била убита при опит за грабеж в апартамента й в столичния квартал "Овча купел". Малко след 22.00 часа на 31 декември нападателите са разбили вратата на жилището. Вътре е била само Надежда Куцкова.

Мъжете я нападнали и ударили няколко пъти, след което взели част от вещите в жилището и избягали. Вследствие на побоя жената почина. 

Спиридонов съобщи, че "разработването" на Маламов и Корчев е започнало доста време преди задържането им.

Това дало възможност на разследващите да изненадат двамата и да постигнат „добри резултати“ при разговора с тях. Директорът на СДВР обаче не уточни за какви резултати става въпрос.

„Беше възможно да бъде преценено каква категория хора са извършителите и оттам да насочим усилията си за работа точно в тази насока“, каза още той.

Маламов и Корчев ще бъдат обвинени за грабеж, придружен с убийство. Двамата са задържани за 72 часа. Утре Софийският градски съд ще реши дали да уважи искането на прокуратурата те да останат в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase