Волен Сидеров днес се отказа от имунитета си. Снимка: Булфото

Възобновено е наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Националистът днес сам се отказа от депутатския си имунитет, а писменото съгласие за това вече е постъпило до главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Съгласието е препратено по компетентност на Софийска градска прокуратура (СГП). Предвид отпадналото основание за спиране на наказателното производство срещу Сидеров с постановление на СГП от днес то е възобновено.

Разследването е възложено на следовател при СО-СГП и са дадени указания за извършване на множество процесуално-следствени действия.

Наказателното производство се води за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.

Преди две седмици главният прокурор поиска имунитета на Сидеров в следствие на скандал, разразил се на летище Варна, в който Сидеров обиди френски дипломат, предизвика бурна кавга, нахвърли се срещу полицай и двама мъже.

Експресно разследване установи, че срещу него има достатъчно доказателства, за да бъде обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase