Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото

В Прокуратурата не са предоставени документация или записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Това се посочва в съобщение на прокуратурата за прекратена преписка по повод на възложената на Софийска районна прокуратура (СРП) проверка на сигнал на лидера наГЕРБ Бойко Борисов. Софийската районна прокуратура пък беше предоставила сигнала на ДАНС за проверка на фактите.

Още по темата

Както Dnes.bg вече писа, лидерът на ГЕРБ сезира главния прокурор Сотир Цацаров за разпространената вчера информация, че има записи на разговори в дома на Борисов в Банкя с президента в периода 2002-2012 Георги Първанов и с Румен Петков.

Според в. "Галерия", който разпространи тази информация, в тях ставало дума за това, че Борисов ще финансира АБВ.
С писмо до главния прокурор на Република България и председателя на ДАНС главният редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова заявява, че източниците на информация, с които тя разполага, не са предоставили документация или записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков.

Борисов категорично отхвърли тезата, че такъв разговор се е състоял, но очакваше в понеделник да излезе монтиран запис на подобни разговори. Вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен, че МВР не подслушва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase