Христо Динев. Снимка: БТА
fallback

Новият градски прокурор на София е Христо Динев. Днес настоящият районен прокурор на столицата събра повечето от гласовете на Висшия съдебен съвет.

Oще по темата
Динев получи 16 гласа "за", 4 - "против" и 3 "въздържал се". За опонента му Бойко Атанасов гласуването показа 5 гласа "за", 5 – "против" и 13 "въздържал се".

"С ясното съзнание съм, че в Софийска градска прокуратура ще има много горещи картофи", обяви пред журналисти след избора си Динев.

Той допълни, че не може да степенува нещата по важност, с които първо ще се захване, защото тепърва ще прави анализ на работата в градска прокуратура.

"Бъдете сигурни, че медиите ще сте в течение на всичко, което се случва. Бъдете сигурни, че ще имам добра медийна политика. Защото в нашата работа трябва да има откритост", обясни Динев.

Новоизбраният градски прокурор работи в Районната прокуратура още от 1999 година, като в продължение на пет години – от януари 2006 до юни 2011 година е бил и зам.-районен прокурор на София, а от май миналата година оглави институцията.

През септември м.г. висшите магистрати не можаха да изберат титуляр за поста, овакантен от Николай Кокинов, който пък подаде оставка след разпространените скандални записи на негови разговори с бившия премиер Бойко Борисов и ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ВСС

преди 10 години

Този е от най-стабилните. Нема бутане, ни с кон, ни с бик.Охранил се е на времето, сега ще работи само за честта на Съдебната Система.

25

Грух

преди 10 години

След Цаци, всички прокурори по бузи и врат ли ще ги избираме.Хихихи.

24

Анонимен

преди 10 години

Този пеликан е човек на дпс отново.

fallback