Илиян Тодоров Снимка: архив, Булфото
fallback

За осъдения на доживотен затвор за двойното убийство при „Соло“ Илиян Тодоров е подготвена и Европейска заповед за арест и се прави всичко възможно да бъде открит и да изтърпи наказанието си.

Очаква се съдът да потвърди европейската заповед, след това и Интерпол ще се включи в издирването. Това обяви на брифинг зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов.

Тодоров беше обявен за общодържавно издирване от ОДМВР-Пловдив, тъй като постоянният адрес на Илиян е там.

Миналата седмица ВКС окончателно осъди Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров през 2009 година пред дискотека „Соло“. Днес изтече седемдневният срок, в който той трябваше да влезе в затвора.

Няма официални данни Илиян да е напускал страната, но самият зам.-министър обясни, че личната му карта е била в него и няма проблем да напусне България.

Извършена е проверка на постоянния адрес на Илиян на ул. "Достоевски" в Пловдив. Там живее дядо му. От май 2013 г. Илиян не е ходил при дядо си. Проверен е и адресът на родителите му в Перник.

Oще по темата
Майка му и баща му, които живеят в Перник, не са го виждали от една година, от периода, в който Апелативният съд издава осъдителна присъда.

Недоволен от факта, че родителите му не са направили достатъчно за негово оневиняване, той си е събрал багажа и заедно с приятелката си е изчезнал по посока Варна, обясни зам.-министърът. Родителите не са съобщили нито адрес, нито имената на приятелката.

На 7 и 8 декември в апартамента на родителите му е посетен от полицията, но не им е отворено. Разпитани са съседи, които също не са виждали Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

исс

преди 10 години

Издирва го грънци. Името и снимката на Илиян Тодоров не са на уеб саита на интерпол като лица издирвани в България.

40

Анонимен

преди 10 години

do 46 Tozi *** ne moge da ima prijatelka..nikoi ne moge da da bade prijatel s edin ubiez !!

39

anonimen

преди 10 години

6te go hvane interpol....ama da ne kazvam kude hahahhh.a tuk maloumnitsite da pi6at banalnite komentari.

fallback