Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Тепърва прокуратурата ще установява защо данъчният ревизионен акт срещу напусналия ПГ на ГЕРБ Георги Марков и проверката след това са продължили с години, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Oще по темата

Той посочи, че през 2004 година е имало данъчен ревизионен акт срещу Марков за невнесено ДДС за 138 000 лв. за периода 2002-2004 година. След това по случая няма никакво развитие до 2010 г., когато "буден гражданин" сигнализирал на МВР.

Две години ведомството заедно с НАП правят проверка по случая, която приключва през март 2012 година. Половин година по-късно Великотърновската прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, предаде БТА.

Междувременно Марков става кандидат-депутат и придобива имунитет, заради което всички материали са изпратени на Софийската градска прокуратура, която единствено се занимава с лица с имунитет. Столичните магистрати прекратяват делото, а след това решението им е потвърдено от по-горна инстанция.

Сотир Цацаров обаче беше категоричен, че прокуратурата не проверява всеки данъчен ревизионен акт. Защо проверката е продължила 2 години трябва да бъдат питани тези, които тогава са ръководили институциите, отбеляза Цацаров. Все пак той определи развитието на случая като "малко смущаващо".

До Нова година главният прокурор обеща, че разследването срещу експремиера и лидер на БСП Сергей Станишев, което беше връщано няколко пъти на прокуратурата, отново ще бъде внесено в съда.

Разследването срещу Станишев е за това, че в периода 4 ноември 2005 г. - 10 септември 2009 г. е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна. Става дума за 7 доклада - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

С,Ненчева

преди 10 години

Цацаров и аз ,се чудя до кога ще се прикриват събраните материали с мнение за до съдебно производство от МВР за съпругата Ви,През 2007г нотариус М.Цацарова издаде два фалшиви нотариални акта за наследственият ни имот.Единия 1983г за 1/8 част от етаж 2 и другия 2001г за останалата част от етаж 2.Без блатени данъци от реалната собственичка /починала 2006г/

17

Един българин

преди 10 години

Цацаров да отговори защо излъга, че сигналът е получен през 2010г., след като истината е, че това е станало през 2009-та !Прокурорката Ваня Илиева - протеже на зам.-градския прокурор Роман Василев и (по тази верига) на Цветан Василев (КТБ), да обясни защо е прекратила делото по случая Георги Марков ! Орешарски да обясни защо включи Марков в делегацията за Румъния, докато все още е бил разследван !

16

питащ

преди 10 години

Щом и главния прокурор на държавата почва да си задава елементарни въпроси и сам да не може да си отговори значи сме стигнали дъното. А на дъното цари мръсотия, корупция, беззаконие, алчност и омраза.Да Ви е познато? От ежедневието на българина?

fallback