Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
След като беше разпитван малко над два часа в Столичното следствие, Христо Бисеров си тръгна безмълвно, както и пристигна в 11 ч. тази сутрин.

Двамата му защитници също запазиха пълно мълчание и така и не стана ясно дали Бисеров си е тръгнал с повдигнати обвинения или не.

Очаква се следствието да излезе с официално съобщение.

Минути след 13 ч. Бисеров излезе от сградата на следствието заедно с единия си адвокат Павел Янакиев.

Защитникът му заяви, че няма да коментира нищо и вчера главният прокурор е казал, каквото има да казва.

След това се качиха в бял джип и потеглиха.

Oще по темата
Малко по-рано от следствието си тръгна и другият адвокат Христо Ботев, който също отказа каквито и да било коментари с мотива, че е подписал декларация.

Първоначалните очаквания бяха, след като бъде разпитан, Бисеров да си тръгне от следствието с повдигнати обвинения за „пране” на пари, данъчни престъпления и подаване на документи с невярно съдържание.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че Бисеров най-малкото ще бъде обвинен за подаване на невярнa декларация пред Сметната палата и пране на пари.

Цацаров подчерта, че очаква по случая да бъдат получени данни за банкови преводи от две европейски държави - най-вероятно Швейцария и Македония.

Три превода за общо 315 хил. долара и 130 хил. евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка, а оттам - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 г. имало информация в ГДБОП още миналата година.

Три дни преди прокуратурата да се заеме с него, Христо Бисеров подаде оставка от ръководството на ДПС и на парламента и напусна политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ист

преди 10 години

Зам, председател на НС обвинен за пране на пари- значи за откраднати пари, Представям си другите под него и над него каква кражба става, Само за това НС трябва да се разпусне,

15

ГОРЧИСА

преди 10 години

До Митьо Такива като него нямат съвест,нямат срам,нямат морал!Ценностната им система е изтекла през отходните води на р.Арда към Турция!Такива срамят и продадоха България !Трябва имената им като на Кириак Стефчов да са нарицателни за нас,докато съществува България!

14

Анонимен

преди 10 години

Крайно време е някои да гризнат дървото. Стига крадене вече.

fallback