Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото
fallback

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Делото е за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Oще по темата

Сигналът до главния прокурор е постъпил от Българския хелзинкски комитет и касае "извършени престъпления по време на протестно шествие, организирано от ВМРО – БНД на 03.11.2013 г. в София".

"Прокуратурата няма да толерира подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. Това касае и всички призиви за "изчистване на града", за предприемане на "действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за "създаване на доброволни патрули и отряди" за "въвеждане на ред", се казва в позицията на държавното обвинение.

Dnes.bg припомня, че вчера десетки столичани, привърженици на ВМРО, проведоха шествие в столицата и настояха за репатриране на нелегалните и криминално проявени имигранти.

По време на шествието им Ангел Джамбазки призова правителството да затвори за бежанци границата на страната ни.

"Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди", заяви зам.-председателят на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

anonimen

преди 10 години

triabva da za6titavame na6ite nacionalisti,te sa pravi za vsi4ko,mnogo zaspali hora ne se use6tat za tova koeto ni gotviat-prodajbata na zemia,pri6alcite ot 4ujbina sa priznaci ,4e ni gotviat vtoro kosovo i koito o6te ne go e razbral e palen glupak.

103

The king

преди 10 години

Определено не трябва да ни обхващат ксенофобски настроения!

102

sokrat62

преди 10 години

Брей прокуратурата много работи бе, Петното, Джамбазки ами къде във списъка е Волен бе та нали той пръв започна а и така си я кара. АААААА не него не го закачайте щото държи власта в шведската тройка и изобщо не подбужда. Точно така той направо възбужда, възбужда Гея и Бея

fallback