Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото
fallback

Българската прокуратура няма нищо общо с прибирането на Гълъбин Боевски в България, обясни главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ. По-рано днес стана ясно, че в 14.00 Боевски е кацнал на летище София с полет от Париж. Той беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Днес нито той, нито адвоката му, нито бразилското посолство коментираха случая. От Министерство на правосъдието обясниха, че че при тях няма постъпило искане за изтърпяване на наказанието на Гълъбин Боевски на българска територия. Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването му и не може да коментира завръщането на Гълъбин Боевски в България.

Цацаров добави, че не му е известно да е имало някакви съвместни действия на български и бразилски власти, следователно това може да представлява едностранен акт от страна на бразилските власти.

"Самият факт, че се е завърнал в България на Летище София и е преминал границата, означава, че го е направил с редовни документи", добави още главният прокурор Сотир Цацаров.

Олимпийският ни шампион беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава е в затвора в Итаи.
Боевски се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик.

Шампионът ни твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Олимпийският ни шампион е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 години

Г-Н цАЦАРОВ МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА С ПРЕПИСКАТА НА ЖУРНАЛИСКАТА ОТ КАНАЛ 3 СРЕЩУ сТАНИШЕВ ЗА кАМЧЕСКИ ПЯСАЦИ

29

Варна,Бургас

преди 10 години

Аз съм Българин и се радвам за Гълъбин.Нека да се възстанови и да не обръща внимание на глупостите ,защото те и за сестрите в Либия казваха-ами ако са виновни?А медиите ни са готови да го върнат в затвора само защото са изпуснали Новината и сега не ги ***

28

БЪЛГАРИН

преди 10 години

Егати и тъпите *** ореваха целия ефир.Ами да ви разкрия как е ОСВОБОДЕН боевски жена му се е добрала до Дилма Русев бг президента на бразилия и с хиляди молби и рев ама рев ви казвам му е издействала това освобождение,за кооето тук цяла бг е в шок и ужас,как може такова нещо е те на може,всичко зависи от благоразположението на една президентка в тази държава,и аре стига ни занимавахте с турист преносвач камилар...

fallback