16-годишният Ники. Снимка: Facebook
fallback

Окръжният съд във Враца отхвърли жалбите на тримата обвинени за нанесен побой и причинена тежка телесна повреда на 16-годишния Николай от Враца и потвърди определението на Районния съд за постоянното им задържане в ареста.

Определението на магистратите е окончателно и не може да бъде обжалвано или протестирано.

Момчето, което след побоя изпадна в кома, почина на 12 октомври в "Пирогов". Инцидентът, при който Николай бе пребит, стана през нощта на 30 август във врачанска дискотека.

На 4 октомври като заподозрени за извършения побой бяха задържани 27-годишния Иван Каменов - Цофъра, Ивайло Иванов – Акулата на 23 г. и 29-годишният Калин Димитров, с прякор Скинаря.

Стотици младежи, съученици на Ники, приятели, родители и граждани се организираха в социалните мрежи и се събраха днес, преди заседанието на съда, пред Съдебната палата на мълчалив протест.

Единственият плакат бе с текст: "Не на насилието! Да запазим децата на България".

Когато обаче тримата обвиняеми бяха докарани от съдебната охрана в сградата на съда, мълчаливо протестиращите обсадиха служебния вход и спонтанно започнаха да скандират: "Убийци".

Това доведе до допълнителна полицейска охрана на сградата, което помогна на съдебната охрана да изведе тримата мъже невредими след произнасянето на съдебния състав, за да бъдат транспортирани до ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 7 години

Koi e sobstvenika na diskotekata i toi e vinoven da vsima na rabota poboinizi ubiizi mslko g dam i dali pone po 25 g da lejat gadovete ubiizi

46

Ивайло "Акулата

преди 10 години

...ми е бивш съученик и по онова време приятел.Беше най-голямата мишка.Беше толкова дребен,че не се виждаше от чина като седнеше,а гласа му не се чуваше.Ама сега гледам се издигнал,Акула станал,убиец.

45

Corrado

преди 10 години

Не знам,но само за Цофъра ми се вярва да направи нещо такова.За него съм чувал че бая хора си е понамлатил в дискотеката в която работи, но смъртни случай не е имало до сега.Акулата е 160-165 50кг. с мокри дрехи и не е заядлица попринцип,не знам за кви анаболи става на въпрос при него..Калин е супер спокоен и интелигентен мъж, нито е комплелксар нито нещо такова, със сигурност е участвал в побоища през живота си, но няма да налети на дете,просто не е такъв...

fallback