Георги Харизанов Снимка: Impact Press Group

По 5000 лева парична гаранция определи Софийският градски съд за бившите шефове в „Напоителни системи“ Стайко Ганчев, Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Тримата бяха арестувани за съзнателно извършване на неизгодна сделка, а на 9 октомври Районният съд ги пусна на свобода срещу подписки. Сумата за паричната гаранция трябва да бъде внесена в 15-дневен срок.

Според магистратите от доказателствата може да се предположи, че тримата са извършили това, в което прокуратурата ги обвинява, но пък всеки един от тях е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Още по темата
Ганчев, Харизанов и Чеглайски бяха обвинени, че са сключили договор за продажба на тръби като скрап на двойно по-ниски цени.

Според прокуратурата е бил сключен неизгоден договор, в който е било заложено "Напоителни системи" да продаде 100 хиляди тона тръби, като обаче дружеството не е било наясно дали ще може да ги осигури за купувача.

Според експертиза на прокуратурата цените за изкупуване на черни и цветни метали през 2011 г. са били между 360 и 500 лв. за тон, а договорът, сключен от вече бившето ръководство на "Напоителни системи", е бил за между 200 и 270 лв. на тон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase