Снимка: архив Булфото
fallback

Досъдебно производство срещу четирима, подготвяли източването на банкови сметки от САЩ, Канада и Коста Рика, в образувано в Окръжната прокуратура в Пловдив, съобщиха от обвинението.

В.К. /на 43 г./ от София, А.Л. /на 40 г./ от Сопот, К.Т. /на 39 г./ от София и С.С. /на 40 г./ от Карлово са задържани с постановление от наблюдаващия прокурор за 72 часа.

На четиримата са повдигнати обвинения за това, че в периода от лятото на миналата година до 20 август тази година в съучастие са изготвяли и използвали технически средства за придобиване на информация за съдържанието на скимиращи устройства, като са съхранявали и предоставяли на други лица такава информация.

При извършените претърсвания на жилища и автомобили в четирите града, ползвани от задържаните, са били намерени и иззети множество скимиращи устройства, детайли от такива устройства, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути /американски и канадски долари, британски паунди, евро/.

Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преди всички към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 години

Заради такива "елементи" визовият режим на БГ със САЩ ще остане още дълго време!

7

ТАТО

преди 10 години

ТИЯ АКО ГИ ЕКСТРАДИРАТ В САЩ ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА.ПРОКУРАТУРАТА НЕ КАЗВА, НО ЯВНО СИГНАЛА Е ДОШЪЛ ОТ ТАМ.ПОИСКАТ ЛИ ГИ,КАКВИТО СМЕ ЛАКЕИ ЩЕ ИМ ГИ ПОДНЕСЕМ НА ТЕПСИЯ.

6

vesko02

преди 10 години

Видях сутринта едни да тичат ,ама си помислих ,че бягат за здраве.

fallback