Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Изпълняващият длъжността градски прокурор на София Евгени Диков обяви, че не споделя мнението на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който сутринта обяви, че е жертва на организираната престъпност с делата, които се водят срещу него. 

В коментар пред медиите по повод внесения днес обвинителен акт срещу Цветанов Диков допълни, че "недопустимо се е получило прецизирането на текстовете, по които Цветанов ще отговаря пред съда".

Още по темата
"Разпитани са седем свидетели, направена е една графологична експертиза и са приложени шест документа", каза прокурорът.

Според него след като ексвътрешният министър е написал "Не!!!" на използването на СРС-та, на практика е осуетил разследването срещу бившия началник на звеното срещу организираната престъпност във Велико Търново и още двама, по думите на Евгени Диков, криминално проявени.

"Обвинението е категорично, че Цветанов няма да отговаря само за катерушки. Разследването имало данни останалите трима да са извършили няколко престъпления, сред които отвличане, укривателство и осуетяване на наказателно преследване", поясни той.

Прокурорът посочи, че съдът е органът, който решава дали някой е виновен или невинен.

Вчера адвокатът на бившия МВР шеф обяви, че следователки са спретнали гаф с обвинението "за катерушката и пързалката" срещу клиента му.

По думите на Менко Менков събраните доказателства срещу Цветанов са слаби и няма да издържат.

"Сигурен съм, че няма да могат да го докажат и в съда", отсече юристът.

Срещу Цветан Цветанов има и още едно повдигнато обвинение, че е допуснал безконтролно подслушване.

По това разследване Евгени Диков коментира, че то продължава. Дори е изпратена поръчка за правна помощ до страната, производител на специалната техника за подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase