Георги Енев - година мълчание. Снимка: Булфото
fallback

Охранителят Георги Енев, който през юни миналата година открадна близо милион и половина от инкасо автомобил, може да не проговори и по време на съдебния процес, обяви пред "Фокус" наблюдаващият прокурор по делото Дилян Пинчев.

"Никой не може да накара обвиняем или подсъдим да говори, ако той не иска. Това е негово право, той може да отказва, докато иска, той решава кога да говори или дали изобщо да говори", допълни той.

Oще по темата
По думите му мълчанието на станалия известен като Жоро Милионера дори не е утежняващо присъдата обстоятелство, тъй като правото на един човек не може да бъде тълкувано като такова.

"Повече от година Георги Енев продължава да мълчи, никой не знае къде са откраднатите пари, нито мотивите за извършеното престъпление. С него не са могли да разговарят нито психолози, нито други служебни лица, тъй като той отказва", каза още прокурорът.

"Разговаря се, когато насреща ти човек има желание за диалог", обясни Пинчев.

За съдебния процес, който започва утре, са призовани 19 свидетели.

Родителите на Георги ще присъстват, но са отказали да свидетелстват. Показания обаче ще дават колеги на охранителя, както и хора, които са видели изоставените коли – едната на Енев, а другата инкасо автомобилът.

Георги Енев ще бъде съден за длъжностно присвояване в особено големи размери. Случаят е класифициран като тежък, а законът предвижда от 10 до 20 г. затвор за това престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Гацко

преди 10 години

То хубаво си направил план, да речем след 10 години с милион лева, ами ако след 1,или 2 години влезем в Шенген и приемем еврото, тези левове, нали се сещате къде може да си ги бутне. Няма как да е имал възможност да обърне милион лева в конвертируема валута за толкова кратко време. А ако настъпи девалвация и лева се обезцени, както беше много пъти до сега, тези милион, ще станат хиляда лева. Това да разчиташ на левове в дългосрочен план си е преебавка отвсякъде.

30

Анонимен

преди 10 години

Съседа ми по къща в Гърция е сърбин който е взел за "ползване" 5 млн. ? ,осъдили са го на 4 г. излежал си ги е и сега си гледа живота и не се занимава с глупости.А при Жоро не знам да ли е рентабилно 750 хил.? за 10 г.

29

ha ha

преди 10 години

според мен е глупаво момче, ще му съсипят живота за жълти стотинки, щом мълчи значи голяма част от парите вече са заминали по предназначение, и когато излезе нищо няма да е останало за него, инфлацията ще се погрижи за това, е, и едно добро име ще му остане.

fallback