Йордан Лечков. Снимка: архив, Булфото
fallback

Пловдивският апелативен съд отмени изцяло осъдителната присъда на Старозагорския окръжен съд, с която Йордан Лечков беше осъден на три години условно с 5 години изпитателен срок.

В средата на май 2012 г. той бе признат за виновен, че през февруари 2010 г., в качеството му на кмет, е превишил правата си и неправомерно е разрешил добиване на инертни материали в полза на софийска фирма.

Oще по темата

Според обвинението с изземването на инертните материали в землището на сливенското село Тополчане той е ощетил държавата с 14 612 лева и "Напоителни системи" ЕАД - Сливен -  с 3 882 лева.

От приетата днес съдебно-техническа експертиза обаче се установи, че липсват както строителни, така и технически материали от извадените земни маси.

Експертизата е изготвена от инженер геолог и инженер специалист по инертни материали.

Съдържанието на инертните материали е изследвано в лицензирана лаборатория, оценени са по количество и качество и безспорно е установено, че последвалата щета възлиза на едва 133 лв., а не както е описано в обвинителния акт.

Съдът прецени, че липсва умисъл и специална цел - облагодетелстване на софийската фирма "Екоседиментс" ООД.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

L

преди 10 години

Еййй много има това момче... Не остана съдия в България, дето не се е облажил от него.Преди се жалваше, че в Бургас му вземали по 100 хилки на дело, но в Пловдив ще са повечко сигурно.

13

petter.bojinov

преди 10 години

До Анонимен 10АкогащеподхванетвойтеОлигархскииГея.Илищегокара-закокошканямапрошка,замилионинямазакони.

12

Анонимен

преди 10 години

E TE TOQ PAK E NAI GOLEMIQ IZMEKQR .... ENNO VREME MOJE DA E BIL DOBAR FUTBOLIST NO ZA TOVA SA MU PLASHTALI .... I TOVA DAVA LI MU PRAVO DA SE EBAVA S HORATA E TE TAKAV MU E MALKO DA GO RAZCHEKNAT

fallback