Ген.-лейтенант Кирчо Киров. Снимка: Булфото, архив
fallback

Военноокръжна прокуратура-София внесе във Военния съд обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант от резерва Кирчо Киров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Генерал-лейтенант Киров е обвинен за това, че като директор на Национална разузнавателна служба, за пет години - от 2007 до 2011 г., е присвоил бюджетни средства в левове, евро и долари, които са собственост на службата и са му били поверени да ги управлява като неин директор.

Присвоените парични суми са в особено големи размери - на обща стойност повече от четири милиона и седемстотин хиляди лева и извършеното представлява особено тежък случай, с оглед високото служебно положение на извършителя и предназначението на присвоените средства.

Oще по темата

За улесняване на присвояването генерал Киров, в кръга на своите правомощия, съставил през цитирания период повече от хиляда и сто официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

kalinkamalinka

преди 10 години

надут кърлеж смучещ народа.

48

kalinkamalinka

преди 10 години

КРАДЛИВ ПОЛИЦАЙ !!!

47

Все едно

преди 10 години

А дано..ама надали!!! Гарван гарвану око не вади! Ще мине метър и още как, а едва ли е сам в тази спецоперация!...Малка му е била заплатата и човечецът си е доработвал...:(!

fallback