Убитата Стефи. Снимка: Facebook
fallback

Над 100 ученици протестираха пред Съдебната палата в Пловдив с настояване за доживотна присъда за 22-годишния Владимир Костадинов, обвинен в убийството на бившата си приятелка от ревност.

19-годишната Стефка Маджарова беше убита на 12 юни, а трупът й изплува на другия ден във водите на река Въча.

Според разследващите момичето е било бито, след което бутнато в канал край пловдивското село Йоаким Груево.

"Шокирани са всичките, за една ревност да убиеш, това не е човешко, искаме смъртна присъда, защото това беше младо момиче в разцвета на силите си", споделиха нейни съученици от Хуманитарната гимназия, където Стефка тази година е била абитуриентка.

Апелативният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 22-годишния младеж и не уважи искането на адвоката му за мярка "парична гаранция".

Владимир твърди, че момичето се е подхлъзнало и само е паднало в канала, но съдията предположи, че той е опитал да прикрие престъплението си.

Близките са потресени от смъртта на Стефка.

"Искам да умира бавно, както е умряла нашата дъщеря", сподели през сълзи баща й Николай Маджаров и допълни, че Стефи и Владимир са разделени от една година.

Бащата на момчето пък беше лаконичен в съда.

"Синът ми съжалява за всичко", промълви Тихомир Костадинов.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Ако Владимир бъде признат за виновен, може да получи 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

готин

преди 10 години

ле леее тоя какво го чака ако знае,сам ще си сложи краи

121

gal

преди 10 години

Smurtnata prisuda e po leka ot dojiwota....da go ostawqt w kiliqta dojiwot toi san shte se postarae za drugoto

120

Sephora

преди 10 години

Смъртното наказание вече не е актуално, обществата преминаха през този перод и сега както виждате, тези присъди се заменят с доживотни.Четох една книга, в която човек беше осъден на смърт, той си беше признал, но се оказа, че е невивен, но притиснат, адвоката започна да са рови и да търси истниския виновник в крайна сметка човека получи смъртната си присъда, но адвоката след това намери истинския виновник и започна да се бори срещу това наказание.Понякога нещата уж са много ясни, но дали е така?

fallback