Николай Методиев-Пилето Снимка: БТА
fallback

Софийският градски съд оневини всичките 19 души, подсъдими по делото за контрабанда, което се водеше срещу Николай Методиев-Пилето, митничари и шофьори.

Държавното обвинение твърдеше в обвинителния акт, че през периода 2002 - 2003 г. те са внасяли незаконно в страната китайски стоки, като контрабандата е осъществявана през граничните пунктове Кулата и Калотина и е била под протекцията на Пилето.

Сумата на нелегалния внос, изчислена от прокуратурата, бе за близо 4 милиона лева. Щетата за бюджета пък надхвърляла 1,5 милиона лева.

Делото срещу Николай Методиев продължи с години, а Пилето докрая твърдеше, че името му се спряга като участник в контрабандните схеми заради чужди интереси. 

След днешното решение на съда прокуратурата обяви, че ще протестира оправдателната присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Гага

преди 10 години

ГЕРБ да не са съдии та да го осъдят бе простако ник.

20

ник

преди 10 години

Ами що дремаха Герб 4 години та го не осъдиха

19

феникс

преди 10 години

ЕТО ПАК-ВИНОВНИ НЯМА! ИМА КОНТРАБАНДА, ИМА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ, ВИНОВНИТЕ СА ХВАНАТИ, НО ВСЪЩНОСТ ВИНОВНИ НЯМА! ИМА ЕДИН ВИНОВЕН! И ТОВА Е КОРУМПИРАНАТА СЪДЕБНА СИСТИМА И ПОЧТИ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ В НЕЯ! ТЯ Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКИ БЕДИ НА ДЪРЖАВАТА! ЗАЩОТО АКО ИМАШЕ ВЪЗМЕЗДИЕ-НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗЛОУПОТРЕБИ! ОТ ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ПРЕУСТРОЙСТВОТО НА ОБЩЕСТВОТО, АКО ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА Я ИМА!СЪД ЗА СЪДИИТЕ И ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ! СЪЩО И ДЕДЕКТОР

fallback