Снимка: БТА

Намерените в Костинброд незаконни бюлетини са 480 000. Те са били предназначени за всеки един от избирателните райони в страната, съобщиха от прокуратурата резултатите от приключилия оглед на бюлетините.

За някои избирателни райони са намерени повече отпечатани бюлетини, например за Благоевград и Кърджали. Четиридесет хиляди са били предназначени за чужбина, съобщиха наблюдаващите прокурори от Софийската градска прокуратура Стоил Тойчев и Ваня Стефанова.

Още по темата
170 хил. от бюлетините са били нарязани или сгънати. Разследващите не са установили маркирани за определена партия бюлетини.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев съобщи, че общо поръчаните от Министерския съвет бюлетини за изборите са 8 млн. и 343 хил. В това количество влиза и 10% резерв.

След две седмици трябва да са готови експертизите, които ще установят колко от бюлетини са годни за употреба. Очакват се и резултатите от компютърно-техническа експертиза на машината в печатницата.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев е дал показания. Василев обаче отказа да уточни какво е заявил той пред разследващите. Сред разпитаните е и главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase