Сотир Цацаров. Снимка: БТА

Ако прокуратурата се съобразява с изказванията на политиците, ще си останем на ниво битови кражби, смята главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров не си обяснявал защо все още намерените бюлетини в костинбродската печатница продължават да се свързват с политическа партия. Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни обвиняват, че сме помагали на друг, посочи той.

Няма как институцията да не бъде подлагана на критиките на политически субекти. Ако институцията се съобразява с тези критики, ще си останем на ниво битови кражби, твърд е Цацаров.

Още по темата
По думите му проверката за изтеклата информация за случая в Костинброд е приключила с междинен резултат, който категорично води до извода, че „течът” е с източник ДАНС и то от лице от ръководния състав.

Преди седмица служебният премиер Марин Райков съобщи, че заместник-председателят на ДАНС Димитър Йорданов е подал оставка заради изтеклите документи, разпространени с писмо от т.нар „достойни прокурори”.

Йорданов се съгласил да поеме цялата морална отговорност за случая като ресорен зам-председател, защото според председателя на службата Константин Казаков от ДАНС не били в състояние да отхвърлят вероятността документите да са изтекли оттам.

До дни ще е готова експертизата на всички бюлетини, намерени в деня преди вота, която ще даде пълна информация и за броя на бюлетините, и за това как те са били разпределени по многомандатни избирателни региони, стана ясно от думите на Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase