Йордан Лечков. Снимка: архив, БулФото
fallback

Пловдивският апелативен съд оправда бившия кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за водния цикъл в града. Той обжалваше присъда от две години лишаване от свобода и забрана да заема кметски пост в продължение на три години от Старозагорския окръжен съд. Лечков бе обвинен, че е сключил неизгодна сделка и с 30 процента или 571 783 лв. е оскъпил ремонтните дейности за реконструкцията на водопроводната мрежа в кв. "Дружба" в Сливен.

Според магистратите в Пловдив няма доказателства за нанесена щета. Лечков бе оправдан и по второто обвинение- че принудил директора на сливенската данъчна дирекция да спре ревизия за възстановяване на ДДС на сестра му Дияна Лечкова и спрямо една от строителните фирми по проекта, като го заплашил с уволнение.

Оневинен беше и другият подсъдим по делото - Стефко Шефкенов, собственик на фирмата, осъществила строителния надзор по проекта за водния цикъл.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. Осем години бях успешен кмет и няма от какво да се срамувам, каза пред журналисти на излизане от съдебната зала Лечков, цитиран от БТА. „Яявно бях неудобен", допълни той. По думите му, когато приключат всички дела, ще се види, че е било "много облаци, малко дъжд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

от 8

преди 10 години

канализация нарочно направена с обратен наклон, и с един голям камък в тръбата откриха като вкараха робота с камерата хората. Постоянно някъде в града има разкопки, заради скопосната работа на краваря. -Заравяйте!-Ама шефе да извадим кирките.-заравяй общината плаща...Това представлява човека опетнил името на този велик Българин!

8

Анонимен

преди 10 години

Така е Лецата е невинен! Алчността на един бивш кравар и настояща мутра оклевети един от най-успешните кметове на Сливен и докара общината до фактически фалит! Грешката на Лецата е, че му се довери и когато разбра, че целта на краваря е яко крадене реши да му спре договорите и от тогава тръгнаха проблемите! Отчитане на 4 качество тръби за 1-во, Изграждане на ВИК бе нито един хидроинженер-само ***. Чак немците се хванаха за главите от некадърна работа. Това е истината за Лечков!

7

100 ВОЙВОДИ

преди 10 години

ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ ЗНАЕШЕ ЧЕ ЛЕЧКОВ Е НЕВИНЕН И ЧЕ МУ СКРОИХА НОМЕР.

fallback