Снимка: архив Булфото

Софийски апелативен съд отложи делото срещу Златомир Иванов–Златко Баретата и останалите подсъдими за организирана престъпна група за разпространение на наркотици, станала известна като “Фирмата“.

Следващото заседание по делото ще бъде на 15 октомври. Причината за решението на магистратите е здравословното състояние на Баретата. На заседанието днес е представена съдебно-медицинска експертиза, която посочва, че обвиняемият не е в състояние да се явява на съдебните заседание за следващите три месеца.

Златомир Иванов беше прострелян на 29 януари на централния вход на Съдебната палата, където идваше именно за да се яви на заседание по същото дело. Днес стана ясно, че здравословното състояние на Баретата е тежко заради рана в левия крак, която не му позволява да се движи самостоятелно поне в следващите три месеца.

Съдът прие и искането на адвокатката на Баретата Марияна Тодорова да бъде изготвена експертиза, която да каже кога Златомир Иванов ще може да присъства на съдебни заседания, “без да търпи на болки и страдания“. Тодорова обясни, че състоянието на Баретата се подобрява, но му предстоят още операции на левия крак, все още не може да стъпва на крака си.

На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор от Софийски градски съд за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase