Николай Кокинов. Снимка: Булфото
fallback

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши, че са налице достатъчно данни за нарушения на бившия градски прокурор на София Николай Кокинов и в близките дни ще бъде внесено предложение във ВСС за образуване на дисциплинарно производство. Това съобщи на брифинг Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на ВСС.

Поводът за дисциплинарното производство е записаният разговор между Кокинов, експремиера Бойко Борисов и бившия министър на земеделието Мирослав Найденов. 

Срещу Кокинов вече има едно образувано дисциплинарно производство, което е за нарушаването на принципа за случайно разпределение на делата при назначаването на прокурор по делото срещу бивши директори на НЕК.

Ясен Тодоров намира за притеснителна самата среща като факт, участниците в нея - особено присъствието на Найденов, който е обвиняем, и коментарите по отношение на колеги на Кокинов.

Кокинов не се яви, за да бъде изслушан пред Етичната комисия на ВСС. Чрез адвоката си той изпратил молба изслушването му да бъде отложено, тъй като срещу него има висящо дисциплинарно производство и на 20 май предстои да се обсъжда, но искането му не е одобрено. 

Oще по темата
След изтичането на разговора в медиите на 26 април. т.г. Кокинов подаде оставка като градски прокурор и беше освободен.

По случая бяха снети обяснения и на тримата участници в записаните разговори. Кокинов потвърди пред прокуратурата за разговора в Банкя.

Обяснения по случая даде и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че проверката по скандалния запис ще приключи след изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

до Илия

преди 11 години

мазен и гнусен е з теб, но не и за мацката дето си ляга с него за някое друго апартаментче :)))

26

Илия

преди 11 години

Че той Миро мържаша да не е по-малко мазен и гнусен?

25

До 24

преди 11 години

До 24Ти Си Много Прос. Човек :)

fallback