Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият министър на вътрешните работи, настоящ кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се яви в Специализираната прокуратура, за да бъде разпитан.

При влизането си в сградата на специализираната прокуратура Цветанов отказа коментар пред събралите се журналисти, които го очакваха.

Поводът за привикването на Цветанов е скандалът с изтеклите записи на разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че днес ще бъдат разпитани двама души във връзка със записите. Обвинител №1 отказа да назове имена, но даде жокер, от който стана ясно, че един от тях е именно бившият министър.

На записите се чуваше как Бойко Борисов разговаря с някого по телефона и му съобщава данни от прокурорска проверка. От чутото беше направено предположението, че лицето от другата страна на линията е Цветанов. В края на записа пък съобщаваха на експремиера, че "човекът от разузнаването е тук“.

Половин час след Цветанов на разпит в спецпрокуратурата пристигна и директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров.

Вчера във връзка със записите беше разпитан Мирослав Найденов, а ден по-рано -  Борисов. Преди това обяснения е дал и Николай Кокинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Бай Ставри

преди 10 години

Цецо да е на топло и хората и малкия бизнес да са по спокойни.

70

Анонимен

преди 10 години

Гласуваш за БСП - получаваш ДПС!Гласуваш за Пръмова - пак получаваш ДПС!

69

FU

преди 10 години

До прокурор-пенсионерНе се прави на ударен де, приятелчетата на Цветанов са пропели кой и какво ги е карал да правят, Цацаров е длъжен да действа, иначе е виновен в потулване на престъпление!

fallback