Снимка: архив Булфото
fallback

Пазарджишкият окръжен съд насрочи за 29 май следващото заседание по делото срещу 13-те, обвинени за разпространение на антидемократична идеология. Слуаят стана по-известно като делото срещу имамите, проповядвали радикалния ислям.

Днес съдът изслуша две вещи лица, прие техническата експертиза, но не бе приета арабистката експертиза.

Съдът възложи на вещото лице Александър Шунин допълнителна задача да извърши нов превод на документи, открити в компютрите на подсъдимите.

Делото срещу 13-те подсъдими започна през септември 2012 г. Те са обвинени и за участие в нерегистрираната организация "Ал Уакф ал Ислами".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 11 години

Някой дали не се сеща ,че и СЛДВАЩОТО ДЕЛО ,ЩЕ БЪДЕ ---ОТЛОЖЕНО ,СЛЕД ТОВА И ПО-СЛЕДВАЩОТО ,...И ТАКА ДОКАТО СЕ ЗАБРАВИ ВСИЧКО!

14

Анонимен

преди 11 години

ОТРЕЖЕТЕ ИМ ГЛАВИТЕЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА

13

до 14

преди 11 години

не са в парламента.Но обикновения турски народ е честен и достоен.На ниво политика може да се изкарва всяка националност,която не ви е по угодата.Да не сте ги допусали да си правят партия.В много държави има различни етноси,но те се водят техни поданици.Вие сте изтръвали коня в реката от много години и сега ще си носим последствията.Но омразата не е оръжие.Диалога е по важен.Умението да убедиш някого че ти си правия и закона е на твоя страна.

fallback