Снимка: БулФото-архив

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" по отношение на оператора Георги Сарай, обвинен за палежа на сграда на ЕВН, предаде "Фокус".

Според съдийския състав на този етап от разследването има достатъчно доказателства, които сочат, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен. Съдът сметна, че поради това, че той има постоянен адрес, на който живее с болната си майка и баба, няма опасност да се укрие, но ако мярката му бъде изменена, може да извърши друго престъпление, предвид намереното в дома му наркотично вещество.

Още по темата

Според съда, в дома на Сарай са се събирали и останалите, обвинени в палеж и опит за палеж на сгради на ЕВН в Пловдив. Окръжният съд отмени и мярката за неотклонение "парична гаранция", която определи преди седмица Пловдивският районен съд по отношение на другия арестуван - Николай Славчев и му определи мярка "домашен арест". Според съда, има вероятност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

При промяна на мярката, съдът е взел предвид здравословното състояние на Славчев, който на 14 март е претърпял операция и днес бе в инвалидна количка. На излизане от съдебната зала Георги Сарай благодари на всичките си приятели, които днес часове наред чакаха пред съдебната зала, като по този начин изразиха подкрепата си спрямо него. След, като чу решението на Окръжния съд, майката на Георги, която е с психично заболяване, се разплака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase