Снимка: архив Булфото

Делото срещу Евелин Банев – Брендо във връзка с европейската заповед за арест в Румъния беше отложено за 26 април.

Причина за решението на Софийския градски съд беше липсата на достатъчно информация и отсъствието на Банев от заседанието.

Брендо е в Италия, където в момента срещу него тече процес за трафик на кокаин.

Заповедта за арест на Банев е издадена на 5 февруари 2013 г. от съд в гр. Букурещ за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества - кокаин.

От Софийския градски съд посочиха, че няма  получен отговор от Румъния по повод питането за уточняване на разноските по транспортирането на Евелин Банев.

Съдът посочи, че ще бъде изискана повече информация от румънските власти и ще бъде изпратено запитване до Брендо дали желае да участва в съдебното заседание във връзка с европейската заповед за арест.

Евелин Банев – Брендо, беше арестуван през май миналата година при спецоперацията “Кокаинови крале“. При нея щракнаха белезниците на 30 души, част от тях – българи. Банев е сочен за лидер на групата.

В момента Брендо пътува между България и Италия. У нас през феврурари той беше осъден от Софийския градски съд на 7 години и 6 месеца затвор по обвинение за пране на пари и в организиране на престъпна група. Адвокатът Ина Лулчева обаче беше категорична, че присъдата ще бъде обжалвана.

Дъщерята на Брендо – Лара, беше отвлечена на 5 март. Според една от версиите Лара Банева е била похитена, за да мълчи Банев пред съда в Италия. Тази версия обаче засега не е доказана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase