Евелин Банев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Евелин Банев-Брендо отказа да говори на състоялото се днес в Милано заседание по процеса "Кокаинови крале". По него са подсъдими 13 души, петима от които българи, включително Банев, шестима италианци, един словенец и един румънец.

По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи, предаде БНТ.

Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България. Присъдата се очаква в края на следващия месец.

Процесът е започнал с около половин час закъснение и вероятната причина е липса на преводач на български. Никой не знае какъв е мотивът на Брендо да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Според юристи обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3. За престъплението, което му се вменява, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години.

Oще по темата
Три дни преди делото 10-годишната дъщеря на Брендо беше отвлечена пред дома й в квартал "Бояна", докато тръгваше за училище.

Вчера майката на момичето Моника Добринова се обърна към похитителите с молба да се свържат с нея. Тя заяви, че се надява да разбере какво е състоянието на детето й.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че отвличането на Лара е знак към баща й. Той беше категоричен, че по случая се работи интензивно.

Процесът, както и отвличането на дъщерята на Банев, няма широк отзвук в Италия. Единствено в големия ежедневник "Кориере дела сера" вчера е излязла голяма статия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

A zashto

преди 11 години

nikoi ne govori za ostanlite chetirima obvinjaemi bulgari... Te sas sigurnost ne sa sluchaini... Brendo ta Brendo bil voivodata....A kovchezhnicite koi sa... Tapota I bulamachi...

140

Анонимен

преди 11 години

da se opravia ,ne me interesyva .tva momiche ima 5 imota na papa na sofia e kak .....1

139

бай Шано

преди 11 години

"свободната " преса в италия е собственост на човек с повече висящи дела и присъди отколкото ще имат някога тия 13-те нарко "крале"

fallback