Снимка: Архив Булфото
fallback

Родители от село Кошарица, чието тримесечно бебе почина от глад, получиха по две години и 4 месеца условна присъда.

Решението е на Несебърския районен съд. Детето на 27-годишната Мета Ангелова и 39-годишният Бисер Маринов почина на 13 октомври 2011 година.

Според заключението на медиците, в резултат на недохранването и дехидратацията, детето е получило сепсис, който се е разпространил из цялото тяло. Детето е е починало от остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

Според медицинската експертиза бебето получавало едва по 60 грама храна на ден. Прокуратурата в Несебър протестира присъдата, очаква се делото срещу ромското семейство да се гледа в Бургаския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

Да умориш бебе от глад, това само някой психопат може да го направи!Тези трябва да бъдат осъдени за причиняване на мъчителна смърт и да получат най-тежкото наказание. Щом те не са умрели от глад, значи не са толкова бедни. А за детето получават 35 лв детски, които са достатъчни да осигурят поне по 1,5 л домашно пълномаслено мляко. По селата изкупуват кравето мляко за не-повече от 80 ст./л, отделно за бебето до 1 година *** получава 100 лв месец, а социалните им осигуряват дърва за огрев.

11

Анонимен

преди 11 години

Условна присъда?! За *** убили дете от глад! Е, нямам думи!!!

10

сащ

преди 11 години

В сащ има закон за лишаване от родителски права. И да роди друго, се отнема.А в затвора ще лежи минимум 10 г.

fallback