Съдебната палата след стрелбата по Златко Баретата Снимка: Булфото
fallback

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев поиска около сградите на съдилищата в страната да бъдат обособени зони за сигурност.

Поводът за коментара му беше стрелбата срещу Златко Баретата на входа на Съдебната палата в София във вторник.

„Без съмнение се касае за нагъл акт на покушение, не само срещу конкретния човек, покушение срещу всеки един от нас, българските граждани, каза Лазар Груев.

Oще по темата
Българските граждани и българските магистрати настояват всички компетентни органи да свършат по такъв начин работата си, че в държавата всяка една от институциите да върши свободно работата си и българските граждани да се разхождат свободно по улиците, допълни той.

По думите му в последните години при подобен инцидент основното усилие е било насочено към това как събитието медийно да бъде отиграно, а от подобно поведение печелят единствено престъпниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

АЗ

преди 11 години

Аз не се страхувам от стрелба или покушение срещу мен. Аз ходя свободно и спокойно по улиците. Аз не съм богат. Не съм замесен в престъпен бизнес със сенчести партньори и конкуренти. АЗ отказвам да плащам от данъците си (които между другото надвишават тези, плащани от много по-богати от мен) за личната сигурност на престъпници и ***. Ако се въведе тази глупост, аз повече данъци в България НЯМА да плащам.

68

Анонимен

преди 11 години

МОЖЕ..АМА ДА ПОЧНЕТЕ И ДА РАБОТИТЕ..ТО СЕГА ОТ КОГО ДА ВИ ПАЗЯТ ..ВИЕ СТЕ СИ ДРУЖКИ С МУТРИТЕ.....!!!!

67

Цънцаров

преди 11 години

Груев,Груев-имаш греда в окото!След Начина по който работи твоята институция още дълго ще се пука! Не зони за сигурност а тотална метла тлябва!

fallback