Снимка: БТА
fallback

Прокуратурата все още не е решила дали да се повдигат обвинения на делегатите заради боя над Октай Енимехмедов, обясни главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос на Dnes.bg.

На 19 януари Октай насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК. След нападението на кадри се видя как делегатите повалиха Енимехмедов и започнаха да го ритат и удрят.

Цацаров уточни, че са назначени медицински експертизи, които на база документацията от извършените веднага след инцидента прегледи, ще трябва да покажат дали да се повдига обвинение на делегатите за действията им.

Днес главният прокурор отново намекна, че на Енимехмедов могат да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. В момента той е обвинен за хулиганство и заплаха за убийство.

Цацаров обясни, че са назначени балистични експертизи, които трябва да дадат отговор на въпроса  какви обвинения да бъдат повдигнати на Октай.

Веднага след нападението Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство. След като се установи обаче, че оръжието е газово, а патроните са два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при нападения от животни, обвинението беше променено в сегашното.

От прокуратурата на няколко пъти намекваха, че може да има промени в обвиненията срещу нападателя на Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 11 години

xaide partiinata klika ,zashto naroda vi dava vlast na vas ane vi ...........

134

koko

преди 11 години

do 138 evala oktai ,ivan xasan ne sme ot v4etra da ni zablujdavat o6e.gospodin prokuror parite li 4akata da vidadat oot dps.ili iskate o6te,..da vi vidim sega kakvo 6te izmislite.sad za poboinisite

133

Анонимен

преди 11 години

edna patka mislila mislila i ritnala kambanata ,ta sashtoto kato s prokyratyrata oslyshvat se nakade stoiat neshtrata mishoci v edin kapan i v cherno more .

fallback