Ицо Папата Снимка: архив, Булфото
fallback

Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение "задържане под стража" на Христо Върбанов-Ицо Папата. Според съда той може да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Вуйчото на Азис беше задържан през април 2012 г. за изнудването на Станчо Владов, който преди време бе арестуван за поръчителство на убийството на на ромския барон Тани Танев. Върбанов поискал 100 000 евро, за да накара свидетели срещу него да си оттеглят показанията.

Срещу Ицо Папата са повдигнати три обвинения - за организирана престъпна група, за изнудване и рекет и за търговия с влияние.

Според прокуратурата в групата са участвали дъщеря му Станка Върбанова, Борис Маринов, Тома Илиев и Златко Танев.

Върбанов поиска промяна на мярката за неотклонение заради влошеното си здраве.

Според адвоката на Папата Тезгюл Лютвиева, това, че подсъдимият е авторитет пред ромското общество, не значи, че трябва да бъде държан под стража.

„Въпреки положените в болницата на затвора грижи и терапии здравето му не се повлияло. Ако не се погрижи адекватно за здравословното си състояние, може да се инвалидизира”, обяви защитничката.

Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Петър

преди 11 години

До Иван

14

Иван

преди 11 години

До реалист

13

реалист

преди 11 години

И герберите клекнаха на *** заради властта, а откакто почнаха да повдигат обвинения заради *** "свидетели" , отвориха и бизнессреда на миризливите ни събратя.ОТВРАТ!

fallback