Снимка: TV+
fallback

Почти всички служители на TV+ са били разпитани тази сутрин в Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНТ. Те са дали показания като свидетели по разследване за двойно счетоводство в медията.

В късния следобед на 9 януари служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР направиха щателна проверка на място в централата на частната телевизия.

Oще по темата

През месец декември е подаден сигнал  в СДВР в сектор „Икономическа полиция” за извършващо се данъчно престъпление в дружеството. Сигналът е подаден от бивш служител в дружеството "БГ Сат", което е и собственик на телевизията.

След извършена проверка от СДВР материалите са докладвани на прокурор.

Всеки един от служителите на TV+ е трябвало да каже каква заплата получава по банков път, върху каква сума се разписва по ведомост, получава ли пари на ръка и дали е станал свидетел на нещо нередно.

Журналистът от частната телевизия Иван Такев допусна, че зад случващото стои икономическа атака. "Може би "кучето е заровено там, че миналият петък Булсатком получи официален сертификат за четвърти GSM оператор, което вече наистина сигурно притеснява някой на телекомуникационния пазар", заяви той.

"Някой се е заблудил, че тази телевизия има нещо общо с Булсатком!", допълни още Такев.

Повечето от разпитаните недоволстваха, че са давали показания не индивидуално, а в група от по двама или трима души. Според тях, това би могло да въздейства върху показанията им. Други пък смятаха, че разпитите им губят времето.

"Ние си работим легално и нашият резултат се вижда на екрана. Работата на оператори и репортери е най-публичната работа от всички. Каквото има да се оправят с финансистите, а не с нас!", заяви операторът на TV+ Димитър Златков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ужас!

преди 11 години

Булсат явно всички проблеми си решават с подкупи. Купуват си статии в интернет, които ги възхваляват; купиха си и участие в едно популярно телевизионно предаване, което им даде възможност да наговорят куп лъжи в ефир и по този начин да манипулират общественото мнение в своя полза; освен това си купиха и личенза за gsm оператор, което също е станало благодарение на много рушвети. Между другото пропуснах да спомена, че са наели цели агитки от потребители в интернет и им плащат, за да ги защитават

28

stun40

преди 11 години

Хайде стига с тоя цирк вече. Булсат са един посредник и нищо друго. А се държат като монополисти. Защо другите посредници не се оплакват. Явно за тях цената не е проблем. Някой може ли да посочи поне един друг посредник да е вдигнал цените заради това. В крайна сметка е нормално като печелиш от дадена дейност да си платиш на партньорите от които си изкарал пари. Оплакват се че им предлагали пакетна цена. Ами техните цени какви са. Защо на нас не предложат списък с програмите, коя колко струва и ние да си избираме програма по програма за какво да плащаме. Да видим тогава техните телевизии ко

27

35

преди 11 години

Булсат доказаха, че са близки с властта! Не само че потулиха скандала в тв+, ами и едновременно с това се сдобиха с лиценз за GSM оператор! Очевидно от КРС много ги обичат щом им дават лиценз, вместо да обърнат внимание на подадените жалби срещу Булсат! Лизенза е получен с много рушвети, това е ясно. А от къде пари за рушветите ли? - много просто! От парите, които печелят с укриване на абонати и пестят от данъци!

fallback