Осъденият Дейвид Бел Брайсън Снимка: БТА

Окръжният съд във Видин осъди на 18 години затвор  британския гражданин Дейвид Бел Брайсън, обвинен в убийството на 11-годишния Станислав от видинското село Лагошевци.

Брайсън беше признат за виновен за това, че на 4 януари 2012 година е удушил с ръце по особено мъчителен начин 11-годишния Станислав Милчов.

Детето е напуснало дома си на 4 януари и 17 дни бе в неизвестност. Трупът му бе  открит на 21 януари в землището на село Лагошевци. 

Присъдата ще бъде изтърпяна при условията на първоначален строг режим.

Брайсън ще трябва да заплати на майката и на бащата на убитото дете по 100 000 лева.

Преди съдът да обяви присъдата, Окръжната прокуратура поиска доживотен затвор за Дейвид Бел Брайсън. Той е пенсионер на 72 години, не е осъждан и живее повече от шест години в село Лагошевци, община Димово.

Още по темата
Не съм доволен от присъдата, каза след процеса бащата на  убитото дете - Веселин Мирчов.

„С тази присъда от 18 години детето ми няма как да получи покой. Убиецът унищожи цялото ни семейство. Вместо да посрещаме детето си както другите родители, ние ходим всеки ден на гробища”, коментира бащата.

България и по-демократична  страна от Америка, след като там все още не е отменено смъртното наказание. Не ме интересуват парите, които ще получа от този  убиец, интересува ме присъдата, допълни той.

Присъдата може да се обжалва в Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase