Веселин Георгиев. Снимка: архив Булфото
fallback

Софийският градски съд наложи запор върху имущество на стойност 4 100 000 лева, собственост на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, станал известен като “Братко“, и съпругата му. Запорът е наложен по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщиха от комисията.

Oще по темата

Георгиев е подсъдим за това, че в качеството си на началник на пътния фонд е нарушил Закона за обществените поръчки, като е сключвал договори с фирмите на двамата си братя. Оттам дойде и прякорът му Батко, а случаят стана известен като аферата “Батко и Братко“.

Запорираното в полза на държавата имущество е на стойност над 4 100 000 лв. и включва недвижими имоти, акции, облигации, дружествени дялове и банкови сметки.

Част от недвижимото имущество, апартамент от 107.13 кв. м и гараж с площ 21.12 кв.м, се намира в район Лозенец, гр. София.

Останалите имоти са в община Нова Загора, област Сливен. Те са 108, като един от тях е изцяло собственост на Нина Георгиева. При другите тя притежава по 1/2 или 1/3. Голяма част от имотите са ниви, а останалите са лозя и овощни градини.

Съдът е наложил запор и върху акции, облигации и дружествени дялове, собственост на двамата съпрузи, на обща стойност близо 300 000 лева.

Делото за аферата “Батко и Братко“ започна през 2008 година и е сменило няколко различни съдии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 11 години

ЦЯЛАТА МУ ФАМИЛИЯ Е ЗА ЗАТВОРА НА ТОЯ ХУБАВЕЦ

45

Анонимен

преди 11 години

Дюните са Цецо и кумецо нали така

44

вън-герб

преди 11 години

и преди карахме по дупки,и сега караме по дупки,и винаги ще караме по дупки,а имената на тия хора се сменят като носни кърпи,такаче драги гербери не се превъзбуждайте от своя бог,футболния тигар на витоша-бистрица,учителя по англииски език Боко рекета,кажете колко фирми фалираха за 3 години,колко поскъпна горивото и всичко,а забравих Герб вдигнали заплатата с 20-сетак,ще има да ядем и пием с тия 20лв..........смешници още малко ви остана..

fallback