Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд остави в ареста Марио Алексов и Даниел Христов, които бяха задържани за зверското убийство на 85-годишната Бина Христова в столицата.

Двамата откраднали златни накити от дома на жената, които заложили за 240 лева. Собственикът на заложната къща е разпознал 17-годишния Даниел като човека, продал бижутата.

Убитата Бина Христова живеела в апартамент близо до "Петте кьошета" в София. Тя бе намерена мъртва на 29 декември от внучката си, която подала сигнала на тел 112.

Още по темата
 Марио Алексов познавал възрастната жена, тъй като седмица преди убийството чистил дома й заедно с майка си. Двамата с Даниел са пуснати в апартамента й от самата нея, след като Марио казал, че забравил ключовете си у тях.

Марио е криминално проявен за грабеж и побой и е лежал в затвора за домова кражба. Даниел е регистриран в полицията за хулиганство.

И двамата са признали пред разследващите за грабежа, но се обвиняват взаимно за убийството. Според съда обаче към момента има достатъчно данни, че и двамата са отговорни за смъртта на
Христова.

Решението на съда от днес може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase