Снимка: архив Impact press group
fallback

Софийският градски съд измени мярката на Алексей Петров и пусна бившата барета под “домашен арест“. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Oще по темата

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав по процеса срещу него опасността Петров да извърши ново престъпление, да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова.

По Коледа стават чудеса, коментира решението на съда наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов. Той допълни, че не знае дали обвинението ще протестира решението на СГС.

Костов обачи изрази съмнения, че сигналът за бомба в Съдебната палата, който беше подаден днес и отложи заседанието, е имал за цел да спре разпитът на свидетели по делото.

Разпитът на свидетелите се отложи, тъй като подсъдимият Цеко Йорданов и адвокатът му не се явиха в съдебната зала, след като палатата бе затворена за проверка на сигнала. Защитниците по делото коментираха, че отсъствието им е разбираемо, тъй като служители на Върховния касационен съд са информирали на входа на сградата, че тя остава затворена за 24 часа.

Днешното решение на СГС не е изненадващо, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

mimi

преди 11 години

to4no taka prototipat mu e djaro

76

бай Иван

преди 11 години

Пуснал го е някой съдия-мъдия.Не е имало осъден политик,олигарх или комунист.И тоя няма да бъде осъден,защото знае много тайни.Ако се разбърка кацата с политическите *** много ще се разсмърди.Никой няма интерес да му лъсне ***,ако осъдят трактора.

75

Кольо

преди 11 години

До 78...Наистина прилича, то май по негов прототип е създаден образа на Джаро...

fallback