Чеци бе задържан през април. Снимка: Impact press group
fallback

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Николай Русинов-Чеци, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина на 9 юли миналата година.  Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост.

Николай Русинов е с мярка за неотклонение ”Задържане под стража”.

Най-сериозният проблем на прокуратурата в момента е липсата на мотив за убийството. Свидетелските показания също не доказват по категоричен начин вината на Чеци.

Обвинението обаче разполага с биологичен материал от Русинов, който е открит на местопрестъплението, и експертизи, които насочват към него.

Чеци е в ареста от края на април тази година. Преди той да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

а

преди 11 години

ЧЕЦИ БИЛ МНОГО ОПИТНА БУЛКА В ПАНДЕЛАТА.

18

Samo minavam

преди 11 години

Казвам го с болка,но оставете това *** 1 час насаме с бащата на Яна.Колко пари и излишни слова ще се спестят,колко хартия ще се икономиса и един *** по малко.

17

до 18

преди 11 години

според мене, часовете от 0 до 4 през нощта на 8ми срещу 9ти все пак са в рамките на 9ти, а според тебе?Никой не е твърдял, че е убита по време на концерта, нито че е била на концерта, всичко това е писано вече толкова пъти, че няма нужда медиите да си "проверяват" информацията.за разлика от коментиращите

fallback