Марин Йосифов Снимка: Булфото
fallback

Три години и шест месеца ще лежи в затвора бившият кмет на община Садово Марин Йосифов, подкрепян от БСП. Зад решетките за три години влиза и консултантката Анжела Запрянова, реши Окръжният съд в Пловдив.

Те са поискали рушвет от 250 077 лева от управителя на „Пътинженеринг” Недялко Бекиров, за да уредят фирмата му да спечели обществена поръчка за изграждане на канализация в село Кочово.

Сумата представлявала 7% от офертата на компанията, а ролята на двамата подсъдими била да окажат влияние върху заместник-кмета на Садово Елена Василева.

След като получили информация за всички оферти, те накарали Недялко Бекиров да коригира своята, за да бъде най-ниска, след което оказали натиск върху заместник-кмета да подмени офертите, за да спечели „правилният кандидат”.

Oще по темата
После Марин Йосифов и Анжела Запрянова си поискали рушвета, но преди да приберат парите, били арестувани.

„Делото е поръчково и всичко е пълен фалш”, заяви след прочитането на присъдата бившият кмет на Садово Марин Йосифов.

„Присъдата е изготвена на база високата степен на обществена опасност”, коментира след заседанието съдия Мария Шишкова.  От прокуратурата са доволни от размера на наказанията.  Присъдата може да се обжалва в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

---

преди 11 години

Защо няма присъда за зам.кмета-Елена Василева ,и тя не е цвете за мирисане или хора от партията я закрилят?Много вероятно ,но жалко за този който ще отнесе вината сам .Василева също трябваше да е с такава присъда!

25

пас

преди 11 години

както обикновено става в България невинния е виновен а виновника е ненаказан .... ееее какво нещо правят парите ааааааааааа Жалко че ще отнесе присъдата само той ,а виновните които изнесоха документите и опразниха хазната на общината продължават да харчат пари за да се прикрият

24

S.PETROV

преди 11 години

Idvat izbori i tozi zavaliqta go otnese za nqkvi mijavi pari a Borisov kakvo stana s Doganq nali samo na sokol shtehe da ti stane.Ama kato vzeme vlasta Siderov nqma da ima proshka,nqma da ima DPS,nqma da ima *** na ***,nama da vikat djamiite i shte va vkara kadeto im e mqstoto na vsichki prodajni politici

fallback